راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

قدیمی‌ترین یخ دریای قطب شمال با گرم شدن زمین درحال آب شدن است

  • کد خبر: ۷۵۶۸۱
  • ۰۵ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۹
قدیمی‌ترین یخ دریای قطب شمال با گرم شدن زمین درحال آب شدن است
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که «آخرین منطقه یخی»، منطقه‌ای در قطب شمال که به‌دلیل پوشش ضخیم یخی آن مشهور است، از تغییرات آب وهوایی فعلی جان سالم به در نبرده است.

عاطفه همایونی | شهرآرانیوز؛ یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که «آخرین منطقه یخی»، منطقه‌ای در قطب شمال که به‌دلیل پوشش ضخیم یخی آن مشهور است، از تغییرات آب وهوایی فعلی جان سالم به در نبرده است. پیش‌تر باور بر این بود که این منطقه یخ زده که در شمال گرینلند قرار دارد، اگرچه به صورت فصلی ضخامتش تغییر می‌کند، بخش مهمی از آن به اندازه کافی ضخیم است که بتواند دربرابر گرم‌ترین روز‌های تابستانی هم دوام بیاورد. اما در طول تابستان سال ۲۰۲۰، دریای «وندل» در قسمت شرقی «آخرین منطقه یخی» ۵۰ درصد از یخ‌های پوشاننده خود را از دست داد و پوشش یخی را در این منطقه به کمترین میزان خود از زمان ثبت سوابق آن رساند.


در این مطالعه جدید، محققان دریافتند که شرایط اقلیمی خاص این منطقه درحال تغییر است و سال به سال این پوشش یخی گسترده بیش از پیش آب می‌شود. این یافته‌ها نشان می‌دهد که گرم شدن کره زمین، ممکن است این منطقه را بیش از آنچه قبلا با مدل‌های آب وهوایی پیش بینی شده بود، تهدید کند. کریستین لایدر، یکی از محققان برجسته مرکز علوم قطبی و استاد دانشکده علوم آبزیان دانشگاه واشنگتن، می‌گوید: «تغییرات اقلیمی، مناطق یخی نازک‌تر در قطب شمال را آب می‌کند و این امر می‌تواند برای حیواناتی که برای تولیدمثل، شکار و جست وجوی غذا به مناطق یخی وابسته هستند، دردسرساز شود، با این حال آخرین منطقه یخی به قدری ضخیم بود که پناهگاهی برای گونه‌های وابسته به یخ در تابستان قطب شمال درنظر گرفته می‌شد.» او اضافه می‌کند: «اگر همان طور که این مقاله نشان می‌دهد، منطقه سریع‌تر از حد انتظار درحال تغییر باشد، ما آخرین پناهگاه این گونه از حیوانات را نیز از دست می‌دهیم.»


«آخرین منطقه یخی» بیش از ۱۲۰۰ مایل (۲ هزار کیلومتر) طول دارد و از سواحل شمالی گرینلند به قسمت غربی مجمع الجزایر قطب شمال کانادا می‌رسد. در آنجا، یخ‌های دریایی به طور معمول حداقل پنج سال دارند و ضخامتشان تقریبا ۱۳ فوت (چهار متر) است. در دهه‌های اخیر، جریان آب‌های اقیانوسی با تکه‌های یخ شناورشان، پوشش یخی را در «آخرین منطقه یخی» تقویت کرده بودند. اما محققان کشف کردند که در سال ۲۰۲۰، باد‌های شمالی باعث جدا شدن تکه‌های یخ از گرینلند شده و این یخ‌ها در آب‌های آزاد با حرارت خورشید آب شده اند. نویسنده ارشد این مطالعه، اکسل شوایگر، رئیس مرکز علوم قطبی، می‌گوید که درپی این اتفاق، آب‌های سطحی گرم شده اطراف یخ زیر دریا، گردش می‌یابند و میزان بیشتری از یخ را ذوب می‌کنند.


اگر بحران‌های اقلیمی سال‌های اخیر نبود، «آخرین منطقه یخی»، به سوی نابودی نمی‌رفت. محققان می‌گویند که تقریبا ۲۰ درصد از این اثرات منفی بر یخ‌های قطب شمال در سال ۲۰۲۰‌ می‌تواند مستقیم به تغییرات اقلیمی نسبت داده شود و ۸۰ درصد دیگر به اثراتی غیرمستقیم، ازجمله تغییر در جهت و شدت وزش باد‌ها و جریان آب‌های اقیانوسی مرتبط است. کمترین میزان پوشش یخی قطب شمال در ۱۵ سال گذشته ثبت شده است و پیش بینی‌های اقلیمی جدید، حاکی از آن است که یخ‌ها در هر نقطه از قطب شمال، به جز «آخرین منطقه یخی»، تا سال ۲۰۴۰ به طورکامل از بین می‌روند.

 

لایدر توضیح می‌دهد: «از دست دادن یخ‌های شمال هم اکنون بر زندگی حیوانات قطبی مانند خرس‌های قطبی، فک‌های حلقه دار، فک‌های ریش دار و گاهی اوقات بر شبه نهنگ‌های تک شاخ، نیزه ماهی‌ها و نهنگ‌های سرکمانی که برای زنده ماندن به یخ‌ها وابسته هستند، تأثیر گذاشته است.» با آب شدن یخ‌های این منطقه، گستره بیشتری از حیوانات دریایی تحت تأثیر آن قرار خواهد گرفت. شوایگر در انتهای مصاحبه اش با «لایو ساینس»، تأکید می‌کند: «هرچند در مطالعه جدید، مشخص نشده است که آخرین منطقه یخی چه زمانی به طور کامل ذوب می‌شود، انتظار می‌رود روند ذوب آن با شتابی زیاد ادامه یابد.»


منبع: لایوساینس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->